Home  |  Opblaasbare Jacuzzi's - De Vergelijking  |  Installatie en onderhoud |  Interessante websites

Installatie en onderhoud

Een opblaasbare jacuzzi is erg gemakkelijk te installeren. In een mum van tijd kan je genieten van een massage in het warme water! Maar het is ook erg belangrijk om je jacuzzi goed te onderhouden. Zo blijft je jacuzzi in optimale staat en hoef je het water niet gauw te verversen.

 

De opblaasbare jacuzzi installeren
De eerste en belangrijkste stap bij het installeren van een opblaasbare jacuzzi, is het selecteren van een geschikte locatie. Zorg ervoor dat de jacuzzi op een vlakke, effen ondergrond geplaatst wordt. Controleer voor het installeren ook of alle onderdelen in het pakket zitten.

Nadat deze voorbereidingen getroffen zijn, maak je de opblaasdoppen vast aan de jacuzzi. Sluit vervolgens de pomp aan op netstroom en verbindt de opblaasslang tussen adaptor A van de pomp en de opblaasdoppen van de jacuzzi. Druk dan op de knop met de bubbels om het zwembad op te blazen. Opgelet: Wanneer je de jacuzzi voor het eerst gebruikt, kan het auto-lock systeem nog aanstaan. Druk gedurende drie seconden op de slot-knop om het controlesysteem te kunnen gebruiken. Raadpleeg de bijgeleverd handleiding voor de nodige technische details.

Eens het zwembad is opgeblazen, moet de pomp rechtstreeks aan de jacuzzi bevestigd worden en moet de filter in het zwembad geplaatst worden. Daarna kan je het zwembad vullen tot op het punt dat staat aangegeven op de rand van het zwembad.

Na het vullen kan je de temperatuur instellen. In korte tijd warmt het water op en kan je genieten van een massagebad.

Bedek het zwembad na het baden met de cover. Als de jacuzzi lange tijd niet gebruikt wordt, is het ook aangewezen om het systeem uit te schakelen. De pomp slaat automatisch af na 72 uur.

Wanneer je de spa wenst te verplaatsen of op te bergen, kan je het water ook gemakkelijk terug laten weglopen via de voorziene aansluiting voor een tuinslang.

 

De opblaasbare jacuzzi onderhouden


jacuzzi installeren

De jacuzzi's worden geleverd met een waterfilter. Door het gebruik van de filter en door de jacuzzi na het baden af te dekken, blijft je water van topkwaliteit. Het is echter belangrijk om de cartridge in de filter van tijd tot tijd te vervangen om zo steeds zuiver water te behouden. Een vervangcartridge is gemakkelijk aan te schaffen en aan te brengen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een cartridgecleaner om zo langer dezelfde cartridge te kunnen gebruiken.

Met behulp van een spa test strip kan je nagaan of je filter het nog goed doet en dus of het water nog zuiver is. Er bestaan verschillende soorten strips om de samenstelling van je water na te gaan. Het is vooral aangewezen om te kiezen voor strips die de hoeveelheid chloor en de pH-waarde van het water aangeven. Vooral deze bestandsdelen moeten immers goed gedoseerd zijn.